24. kolovoz 2015.

Održan prijem sudionika ljetne škole barokne glazbe

AESTAS image Aestas1

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Varaždina Goran Habuš primio je sudionike ljetne škole barokne glazbe i plesa Aestas Musica koja se od 14. do 23. kolovoza održava u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu i suorganizaciji Varaždinskih baroknih večeri. Renomirana ljetna škola ove godine obilježava 20. godinu postojanja, a prijemu su nazočili dugogodišnja voditeljica Catherine Mackintosh i sadašnji voditelj Andreas Helm te profesori iz nekoliko zemalja, kao i ravnatelji varaždinskih institucija kulture koje surađuju s ovom ljetnom školom. Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa ÆSTAS MUSICA podučava studente i mlade profesionalne glazbenike i plesače iz cijeloga svijeta pod vodstvom vrhunskih međunarodnih stručnjaka, u jedinstvenom baroknom okružju grada Varaždina.
- Čast mi je u ime svih naših sugrađana zahvaliti Vam na svemu, uložili ste svoj veliki trud i znanje! Izuzetno cijenimo doprinos svih Vas na edukaciji mladih talentiranih glazbenika, i ostavili ste neizbrisiv trag u muzičkoj povijesti ovog grada. Osobno ću predložiti gđu. Macintosh za ovogodišnju  medalju Grada za kulturni doprinos Varaždinu. – istaknuo je gradonačelnik.
- Iznimno sam počašćena što sam svih proteklih 16 godina bila ovdje, zahvaljujem se na prijemu i svima koji su sudjelovali u radu škole, a posebno gđi. Dadi Ruži. Vidjeli smo kako se grad mijenjao kroz vrijeme, upoznali smo mnoge nove ljude i stekli prijateljstva. Glazba i ples međunarodni su jezik i sve što se ovdje događa mi sa zadovoljstvom dijelimo dalje u svijet. – naglasila je gđa. Catherine Mackintosh.