23. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Održan Izvještajno izborni sabor USJP Roda Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u četvrtak je u Areni Varaždin nazočio Izvještajno izbornom saboru Udruge specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda na kojem je predstavljen presjek dosadašnjih projekata i aktivnosti Udruge te plan rada i financijski plan za 2022. godinu.

Pozdravne govore svim uzvanicima i gostima uputili su predsjednik Udruge Dražen Vitez, gradonačelnik Neven Bosilj, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Gradonačelnik je u svom obraćanju pohvalio rad USJP Roda i istaknuo ih kao primjer u radu udruga: „Angažman i rad USJP Roda za svaku je pohvalu i ponosan sam što imamo ovakvu braniteljsku udrugu na području Grada Varaždina. Uz organizaciju brojnih aktivnosti, uspješno provodite čak i europske projekte i radionice u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji koji su društveno korisni. Također, upoznajete mlađe generacije s događajima koji su se zbili za vrijeme Domovinskog rata i prenosite stečeno iskustvo i znanje. Sudjelujete u raznim humanitarnim i edukativnim događanjima, u radu povezujete i spajate i druge udruge i organizacije, a sve s ciljem postizanja dobrobiti za lokalno stanovništvo.“ Zahvalio je Udruzi na dobroj suradnji s Gradom Varaždinom koji će ih i dalje pratiti kroz njihove aktivnosti te im zaželio uspješan daljnji rad.

Grad Varaždin je na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća upravo „Rodama“, povodom njihove 30. obljetnice, dodijelio Medalju Grada Varaždina, a Nagradu Grada Varaždina posthumno jednom od predsjednika Udruge i ratnom zapovjedniku Roda, generalu Goranu Mihaliću.