14. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Održan 9. sajam poslova Varaždin

održan 9. sajam poslova Varaždin

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždina danas je otvoren deveti po redu Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, regionalnog ureda Varaždin.

Na otvorenju su uz predstavnike Grada, zamjenika gradonačelnika Vjerana Radelića i Josipa Heheta predsjednika Gradskog vijeća bili i predstavnici Županije, župan Predrag Štromar, zamjenik župana Alen Kišić i  predsjednica Skupštine Dubravka Biberdžić.

Sajam je namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području Varaždinske županije, te mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora i Švicarske.

Na ovogodišnjem sajmu, na kojem se ujedno obilježava i Europski dan poslodavaca,  prisutan je 31 poslodavac i 250 oglašenih slobodnih radnih mjesta.

Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda ali i o mogućnostima za nezaposlene osobe koje mogu proizaći iz zajedničke suradnje. Osim na poslodavce fokus Europskog dana poslodavaca stavljen je i na dugotrajno nezaposlene i osobe iznad 50 godina života.