08. listopad 2022. | Autor: dd

Održan 6. varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja

Klub nordijskog hodanja Varaždin u subotu, 08. listopada 2022. godine, organizirao je 6. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem je bilo prisutno preko 300 sudionika iz Zagreba, Samobora, Osijeka, Bjelovara, Čazme, Belog Manastira, Opatije, Čakovca i Varaždina.

Već tradicionalna manifestacija je zamišljena kao zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija, na rute različitih dužina od 1 km, 2,5 km, 5 km do 10 km, sa startom na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Varaždinci i njihovi gosti ali i građani, imali su također priliku izmjeriti tlak, šećer u krvi i indeks masnoće u tijelu. Nakon završetka 6.varaždinskog festivala održan je i okrugli stol na temu korisnosti pješačenja i nordijskog hodanja.

U sklopu festivala održano je i 5. Hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na stazi od 5 i 10 km. Grad Varaždin podržava organizaciju takvih priredbi, stoga se i predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar također priključio skupini hodača s kojima je prošao rutu od 10 km.