22. rujan 2019. | Autor: Maja Hrešć

Održan 25. JOMA Varaždinski polumaraton

Rekordan broj od čak 770 natjecatelja sudjelovao je na 25. JOMA Varaždinskom polumaratonu koji se održao u nedjelju na 28. obljetnicu Dana oslobođenja grada Varaždina. 

Organizator natjecanja je Trkački klub Marathon 95, a glavni pokrovitelj Grad Varaždin. Na Kapucinskom trgu bio je start i cilj, a ruta je prolazila kroz sam centar grada. Na utrci je sudjelovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, koji je najboljim natjecateljima na kraju i svečano uručio medalje.

"Drago mi je što su se u ovolikom broju skupili, ne samo moji sugrađani, već i ljudi iz cijele Hrvatske. Vrijeme je bilo odlično te idealni uvjeti za trčanje. Ponekad nije bitan samo rezultat, bitno je što iznos od same kotizacije ide Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, onima kojima je to najpotrebnije. Čestitam TK Marathon 95 na uspješnoj organizaciji i pohvaljujem brojne novosti poput DJ-eva, poruka podrške uz stazu, limenu glazbu. Također hvala svim Varaždinkama i Varaždincima koji su u velikom broju, uz cijelu stazu podržavali trkače." - rekao je Damir Habijan.