12. ožujak 2019. | Autor: Maja Hrešć

Održan 2. sastanak ULG-a u EU projektu Come in!

U Gradskoj vijećnici 5. ožujka 2019. godine održan je 2. sastanak Urbactove lokalne grupe (ULG) za Grad Varaždin u sklopu projekta Come in! programa URBACT III.

Na sastanku na koji se odazvao veliki broj sudionika, voditeljica projekta Goranka Grgić i ULG koordinator Maja Kireta, sve prisutne su upoznale s projektom Come in! u Gradu Varaždinu te prezentirale ciljeve i svrhu projekta. Održala se kratka radionica na kojoj su sudionici, podijeljeni po grupama, diskutirali o važnim pitanjima vezanima za projekt te su zatim svi zajedno odredili ključne čimbenike projekta.

U idućih godinu dana, varaždinski ULG aktivno će raditi, izmjenjivati ideje o završnom festivalu koji će se održati u popularnom „Đureku“, te prenositi informacije od vodećeg partnera Urbactove transferne mreže Ujbude i drugih 5 gradova. Naime, Urbactova transferna mreža u kojoj se nalazi Varaždin je mreža od 7 gradova, a cilj joj je prijenos dobre prakse od vodećeg partnera - Budimpešte, okruga Ujbuda i njihovog festivala Budapest 100. Prema tom modelu, Grad Varaždin će organizirati sličan festival u travnju 2020. godine. Definirana graditeljska baština je kvart Đurek. Osim promocije vrijedne, a zanemarene graditeljske baštine Đureka, svrha projekta je socijalna inkluzija i angažman susjedstva, odnosno samih stanara kvarta, i privlačenje posjetitelja na festival.

Više o primjeru dobre prakse koji će se prenijeti kroz projekt možete saznati na: http://urbact.eu/weekend-open-houses