01. rujan 2024. | Autor: Maja Hrešć

Održan 16. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je nazočio 16. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji Republike Hrvatske koji se održao na Graberju u Varaždinu.

Organizator susreta koji je okupio oko 350 sudionika iz cijele Hrvatske je Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, suorganizatori su Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ i Varaždinska županija, a održao se uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklade Hrvatska za djecu i Grada Varaždina.

Uz gradonačelnika, sudionike susreta pozdravili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo i Udruge „Zipka“ Marija Igrec, predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, UNICEF-a, Ureda pravobranitelja za djecu, Zaklade Hrvatska za djecu te Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

„Udomiteljstvo je izuzetno važna, prije svega humana, čovječna aktivnost koju ti udomitelji iskazuju i koju bi svi mi morali malo više iskazivati. Vjerujem da će i drugi gradovi slijediti primjer Grada Varaždina koji je osnovao stambenu zajednicu za udomljenu djecu koja s navršenih 18 godina izlaze iz udomiteljskih obitelji. Također, za djecu iz udomiteljskih obitelji Grad Varaždin organizira i ljetovanje na Rabu, a financijski potpomažemo i rad Udruge „Zipka“.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj zaželjevši svima toplu dobrodošlicu u Varaždin.

Osim radnog dijela i kreativnih te sportske radionice za one najmanje, sudionike susreta razveselio je i Jan Kerekeš u ulozi lovca iz predstave „Grimmix“, kao i profesori tamburaši iz varaždinskog Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“.