24. srpanj 2014.

Odluke o radnom vremenu i ugostiteljskoj opremi tijekom Špancirfesta

spancirfest

24.07.2014.- Varaždin se uvelike priprema za šesnaesto izdanje Špancirfesta. Grad Varaždin tako je donio odluku  kako će za vrijeme trajanja Festivala ugostiteljski objekti moći raditi od ponedjeljka do četvrtka i nedjeljom do 1 sat, a petkom i subotom do 3 sata. Ta se odluka odnosi na  prostor omeđen Šenoinom, Cesarčevom, Stepinčevom, Nazorovom i Vrazovom. Zahtjev za izvođenje zabavnih i glazbenih programa, kao i reproduciranje glazbe, podnosi se Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina.
Na nenaseljenim lokacijama, u sklopu Špancirfesta dozvoljeno je održavanje cjelonoćnog glazbenog programa do 6 sati.
Oprema poput suncobrana, raznih točionika, vanjskih šankova, stajaćih stolova i drugih pokretnih elemenata s  reklamama, koja se postavlja na terase u području održavanja Špancirfesta, mora biti usaglašena s Turističkom zajednicom grada Varaždina koja za to izdaje pismenu suglasnost.
Za postavu reklamnih tabli u pokretu, prijenosnih stalaka za obavještavanje, samostojećih vitrina za izlaganje robe i reklamnih panoa, a koji će se postaviti isključivo za vrijeme trajanja Festivala, potrebna je suglasnost varaždinske Turističke zajednice, koja ih naplaćuje prema cjeniku kojeg je prihvatilo Vijeće Turističke zajednice grada Varaždina.
Važno je napomenuti kako će na prostoru na kojem se od 22. do 31. kolovoza odvijaju programi Špancirfesta, u razdoblju od 19. kolovoza do 1. rujna biti  prekinuti svi građevinski radovi, osim hitnih intervencija.
 

Cijeli Zaključak o utvrđivanju uvjeta za održavanje Špancirfesta 2014. pogledajte ovdje.