23. studeni 2012.

Odličan odaziv na Sajam obnovljivih izvora energije

habuš image habuš na sajmu obnovljivih izvora energije

23.11.2012.-U varaždinskoj Areni danas je otvoren 4. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije koji traje do nedjelje, 25. studenog. Uz varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, mnogobrojnim gostima i uzvanicima obratili su se i Zlatko Koračević, predsjednik HEP Grupe, inače glavnog partnera Sajma, i Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva RH.
"Sada, kada ulazimo u Europsku uniju, zajedno s Europom definirali smo neke ciljeve. Hrvatska će, po pitanju energetskog sektora i obnovljivih izvora energije, biti izvoznik zelene energije i hrvatski građani će raditi i primati plaće u firmama koje će izvoziti tehnologiju drugim zemljama u regiji i svijetu. Danas se rade temelji za to a oni su sve brži i bolji – rekao je ministar Vrdoljak.

Da je grad Varaždin prepoznao značaj obnovljivih izvora energije potvrdio je i gradonačelnik Habuš. " Na polju energetske učinkovitosti najviše očekujemo od projekata Vlade u javnom sektoru gdje smo kandidirali sve vrtiće, gradske bazene i 1. osnovnu školu - poručio je gradonačelnik Habuš i dodao kako namjeravaju prijaviti i ustanove u kulturi, tj. Gradski muzej i varaždinski HNK.
- Obnovljivi izvori energije pružaju neovisnost o bilo kakvim fosilnim gorivima i političkim previranjima, te stanjima na tržištu, ali i mogućnost da se kroz to nešto zaradi - zaključio je Habuš te pozvao sve građane da tokom ovog vikenda posjete Sajam i informiraju se o svim mogućnostima koje im se pružaju.
" NO HEP Grupe jučer je prihvatio program rada Uprave koji se sastoji od čitavog niza malih projekata iz sektora energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koji HEP konačno određuju kao društveno odgovornu tvrtku, koja želi komunicirati s građanima i pokazati ih ne samo kako smanjiti potrošnju energenata, već i kako zaraditi novac putem solara." - najavio je Zlatko Koračević.

U tri dana posjetitelje, kojima je ulaz besplatan, očekuju vrlo zanimljiva predavanja i prezentacije. Za sva današnja predavanja tražilo se mjesto više.

Program Sajma možete pogledati ovdje: http://www.cro-eee.com/index.php?content=Program