25. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Odgovor Grada Varaždina na prozivke SDP-a

Nakon što 2013. godine nisu uspjeli progurati javno privatno partnerstvo obnove škola za 180 milijuna kuna, SDP-u je danas sve nepotrebno.

https://www.vecernji.hr/vijesti/svakih-10-godina-srusiti-skolu-jeftinije-je-od-jpp-a-928190

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/varazdinski-gradski-vijecnici-odbili-model-javno-privatnog-partnerstva-262964/

https://regionalni.com/varazdin-rekao-ne-jpp-u-ne-trebaju-nam-skolske-palace-dok-su-nam-djeca-gladna-14894/

Treba zatvoriti Dravske bazene, Varaždinu ne treba knjižnica „jer ljudi ne čitaju“, treba ukloniti cvjetne košarice, 6. osnovnoj školi ne treba dvorana, ali se zato zalažu za suđenje po pravilima SDP-a uz nabijanje odvjetničkih troškova i kamata. Kad nekoga anonimno prijave, aplaudiraju organima gonjenja i u kružocima pišu „svoje“ presude, no ako presuda nije po njihovom sudu, pravosuđe se proglašava korumpiranim.

No, građani ne trebaju brinuti. Dravsko kupalište će dobiti još jedan bazen, a šetnica rasvjetu. Varaždinci za razliku od „SDP-ovih jurišnika“ čitaju knjige, radovi na obnovi kuće Ritz su krenuli pa će i Gradska knjižnica preseliti u nove prostore. Šesta osnovna škola će dobiti dvoranu i nove učionice i to će koštati desetinu iznosa koji je želio potrošiti SDP. Obnovit ćemo drugu i petu osnovnu školu, ali ne po cijenama SDP-ovih projektanata.

Iako se javno „Novi stari SDP“ jako zalaže za školstvo, maske padaju i jasno se vidi da je ovakav SDP protiv svega što se odnosi na povećanje standarda u obrazovanju, kulturi i javnim sadržajima.

Gospodo iz SDP-a, za razliku od Vas koji ste u 6 godina vladavine ostavili iza sebe „spaljenu zemlju“, ugrozili projekt Aglomeracije od 800 milijuna kuna, zapustili Aquacity koji je postao močvara i šikara, najavili 2012. obnovu svih vrtića, a niste obnovili ni pseću kućicu, ova gradska vlast je nakon 2 godine mandata obnovila 6 vrtića, dječja igrališta, Dravsko kupalište, nadvožnjake, sportske terene, gradi novi vrtić u Kućanu Donjem, a obnavljaju se i dograđuju škole te objekti javne namjene. No, za to je potrebno imati radne navike.

Da pojednostavim za one koji „ne čitaju“, ova gradska vlast je u jednoj godini napravila više nego SDP i partneri u 6 godina.

 

Zamjenik gradonačelnika

Zlatan Avar