15. lipanj 2016. | Autor: [email protected]

Odabrano rješenje za uređenje trga u Habdelićevoj

1. nagrada

Ocjenjivački sud u sastavu Prof. Nenad Fabijanić, dipl.ing.arh., profesor Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, Mario Sambolec, dipl.ing., pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina, Valentina Fištrek, dipl.ing. arh., predsjednica DAV-a i Željko Trstenjak, dipl.ing.arh., pročelnik Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture odabrali su rad AUTORSKOG TIMA B!RO kao najkvalitetnije i najatraktivnije rješenje za uređenje novog varaždinskog trga.

Podsjećamo, Grad Varaždin i Društvo arhitekata Varaždina raspisali su 17. ožujka 2016. godine natječaj za izradu idejnog urbanističkog – arhitektonskog rješenja za uređenje prostora zapadno od palače Zakmardy u Habdelićevoj ulici. Natječaj je bio otvoren do 17. svibnja, a  predmet i svrha samog natječaja bili su dobivanje najkvalitetnijeg rješenja za uređenje bivšeg parkirališta u Habdelićevoj ulici, na način da se prvenstveno formira pješačka poveznica između parka Vatroslava Jagića i Habdelićeve ulice, ali i poveznica ostalih susjednih mikrozona, te se time dobije visokovrijedan javni prostor, koji bi postao nova točka okupljanja građana.

Na natječaj je zaprimljeno ukupno 38 radova, a ocjenjivački sud je na sjednici održanoj 10. lipnja 2016. godine donio odluku o dodjeli nagrada za prva tri nagrađena rješenja natječajnog prostora:

  1. Nagrada u iznosu od 30 tisuća kuna

Autori: Autorski tim B!RO:

Dora Lončarić

Mario Kralj

Saša Košuta

Ljiljana Lončarić

1. nagrada

1. nagrada

  1. Nagrada u iznosu 18 tisuća kuna

Autori:

Gruša Bauman

Marko Gusić

Mario Grgurev

Dora Kljenjak

Domagoj Ciglar

2. nagrada

2. nagrada

  1. Nagrada u iznosu 12 tisuća kuna

Autori:

Ksenija Ivić

Andrej Došen

Nikola Arambašić

Božica Vojnović

3. nagrada

3. nagrada

Odabrano rješenje će poslužiti kao stručna pologa za potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, a svi pristigli radovi na ovaj natječaj moći će se razgledati na izložbi radova koju Grad Varaždin planira organizirati već idući mjesec.

Rezultati natječaja