04. lipanj 2014.

Od petka nova regulacija prometa i početak radova na raskrižju Ulica braće Radić i Ratimira Hercega

press rotor

04.06.2014.- „U petak, 6. lipnja, počinju radovi na izgradnji rotora na raskrižju Ulice braće Radića i Ulice Ratimira Hercega, što donosi i novu regulaciju prometa u tom dijelu grada“ – najavili su danas na konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Roberto Krajcer. Sve do 1. kolovoza, za kada je predviđen završetak radova, za promet će biti zatvoren dio Ulice braće Radića od Ulice Franje Galinca do Meštrovićeve te dijela Ulice Ratimira Hercega od Ivanečke ulice do Ul. braće Radića.


Alternativni pravci za vozila koja će dolaziti  Ulicom braće Radića iz smjera Ivanca bit će: lijevo Lepoglavskom – Ivanečkom do Ratimira Hercega gdje su dozvoljeni smjerovi ravno u Takošćansku  i lijevo dalje Ul. Ratimira Hercega ili Ul. V.R.Ružića – Jurkovićevom – Lepoglavskom – Ivanečkom do Ratimira Hercega gdje su dozvoljeni smjerovi ravno u Takošćansku i lijevo dalje Ul. Ratimira Hercega. Desno Galinčevom, Križanićevom, Jalkovečkom na Zrinskih i Frankopana.


Alternativni pravci za vozila koja će dolaziti Ulicom Ratimira Hercega iz smjera sjevera bit će: lijevo u Trakošćansku  – Ul. braće Radić, a desno  u Ivanečku - Lepoglavsku  – Ul. braće Radić i dalje desno u smjeru Ivanca.


Alternativni pravci za vozila koja će dolaziti Ulicom braće Radića iz smjera zgrade suda bit će: desno u Trakošćansku do Ul. Ratimira Hercega i dalje ravno Ivanečkom i Lepoglavskom ulicom do Ulice braće Radić ili desno u R. Hercega;  lijevo u Meštrovićevu prema bolnici ili dalje do Ul. J. Križanića gdje su dozvoljena oba pravca kretanja (lijevo ili desno).


Za autobusni promet predviđeni pravac iz smjera Ivanca je desno u Ul. J. Križanića – Jalkovečku – Z. Frankopana – autobusni kolodvor. Iz smjera Z. Frankopana zabranjeno je skretanje u Ulicu braće Radić, a alternativni pravac iz smjera autobusnog kolodvora prema Ivancu bit će: Z. Frankopana – Jalkovečka – J. Križanića – B. Radića - Gojanec i dalje u smjeru Ivanca ili  Z. Frankopana – Jalkovečka – Jalkovec – Poljana – JZ obilaznica grada Varaždina – Gojanec i dalje u smjeru Ivanca.


Uz izgradnju rotora, na ovom će se raskrižju obnoviti vodovodna i plinska mreža s priključcima te izmjestiti i zaštititi instalacija DTK. Radovi će se izvoditi od ponedjeljka do subote od 6 do 20 sati, a vrijednost radova, bez infrastrukture, je 1,3 milijuna kuna.

 Kartu privremene regulacije prometa pogledajte ovdje: http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/_b46.jpg