13. prosinac 2012.

Od ovog petka - brojni besplatni programi "Adventske čarolije"

kino1 image kino galerija3

13.12.2012.-Od petka, 14. prosinca, kreću besplatne lutkarske predstave, radionice i projekcije crtića u sklopu ovogodišnje „Adventske čarolije“ . Na varaždinskom Korzu „niknula“ je Kuća bajki u kojoj će se svakodnevno – u 10 i 17 sati – čitati priče I.B. Mažuranić. Prvu priču će glumci varaždinskog HNK-a mališanima čitati već ovog petka u 17 sati. U subotu u 10 i 17 sati mališani mogu poslušati „Regoča“, a u nedjelju u istim terminima priču „Lutonjica Toporko i devet župančića „.
Za priče iz davnine vlada veliki interes u varaždinskim vrtićima, pa su jutarnji termini u Kući bajki popunjeni, no za individualne dolaske bit će otvorena svakodnevno u 17 sati: u ponedjeljak će se pričati “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“, u utorak  „Kako je Potjeh tražio istinu“, a u srijedu  „Sunce Djever i Neva Nevičica“. U petak je na rasporedu „Ribar Palunko i njegova žena“. U subotu u 10 sati na rasporedu je opet  “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“.
Kuća bajki bit će grijana i uređena u blagdanskom duhu, a predviđeno trajanje programa je 45 minuta.
Isto toliko trajat će i radionice u Kinu Galerija (bivše kino „Gaj“) koje vrata otvara već ovog petka – radionicom kolača koja počinje u 18 sati. Još ima mjesta za radionicu kolača u ponedjeljak i srijedu u 18 sati, kao i za likovne radionice varaždinskih udruga u četvrtak, 20. prosinca u 11 i 18 sati.
U kinu Galerija mališani mogu uživati u nizu besplatnih lutkarskih predstava i projekcija crtića. U nedjelju u 11 i u 17.30 sati  mogu pogledati lutkarsku predstavu „Šareni svijet – drvce dobrih želja i blagdani kraj prijatelja“. U utorak, 18. prosinca u 11 sati prikazivat će se crtići iz ciklusa „Profesor Balthazar“, a u 18 sati igrat će se lutkarska predstava „Šlampavi Djed Mraz“. Crtići su na rasporedu i u srijedu i četvrtak u 11 sati. U petak, 21. prosinca, u 11 i 17.30 u kinu Galerija mališani mogu pogledati lutkarsku predstavu „Čarobna škrinja – sveta tri kralja“.
Niz događanja kreće i na još nekoliko lokacija u gradu. U izložbenom prostoru Kerameikona u Kukuljevićevoj 10 u petak u 18.30 počinje besplatna Kerameikonova adventska radionica za djecu i odrasle koja će se ponoviti i u petak, 21. prosinca.
U Muzeju anđela u Kranjčevićevoj ulici u petak, 14. prosinca, predavanje o „Anđelima Božića“ održat će Dan Šercar i Željka Tokić, a u utorak, 18. prosinca, bit će izveden pjesnički recital „Korak s anđelima“.
Vikend kreativne radionice i prigodna prodaja kreće od petka,14. prosinca u 18 sati u sklopu Festivala umjetnosti i kreativnosti u vili Oršić u Preradovićevoj ulici, a u božićnoj čaroliji iz podruma Djeda Mraza može se uživati u u podrumu Gradske tržnice.
Ove subote u 11 sati možete uživati u nastupu adventskih koledara Varaždinskog folklornog ansambla na ulazu u Gradsku vijećnicu, dok će u nedjelju, 16. prosinca u 18 sati treću svijeću na adventskom vijencu upaliti zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević, uz nastup zbora mladih „Adonai“ iz crkve Sv. Josipa.