21. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Od jeseni mini tržnica u POS-u Jalkovečka

Na parkiralištu ispred zelene površine u Ulici hrvatskih branitelja u Varaždinu, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak je održao konferenciju za novinare zajedno s direktorom tržnice najavivši uređenje mini-tržnice na novoj, promijenjenoj  lokaciji prema zahtjevima građana.

Gradonačelnik Čehok je izjavio: Mi smo uspjeli s LAG-om ( Lokalnom akcijskom grupom Sjever ) dogovoriti da se ona prvotna lokacija preseli s obzirom na zahtjeve građana. Kada smo bili na zboru građana većina stanara je predložila ovu novu lokaciju na kojoj se nalazimo.  Riječ je o europskom projektu i oko 100 tisuća eura koje dobivamo od Europe. Ovdje bi se uzela ova postojeća površina za dostavu i jedan manji dio zelene površine. To nije najsretnije rješenje s obzirom da u blizini nemamo otvoren prostor, ali to je cijena toga što se dio građana ne slaže s onom prvom lokacijom. Mislim da većina građana se slaže da tržnica bude negdje u POS naselju. Mi ćemo još jednom kontaktirati službene predstavnike stanara, pokazat ćemo ovu svoju ideju i naš prijedlog. – rekao je gradonačelnik naglasivši da se za tu lokaciju može dobiti građevinska dozvola a do to mjesto služi sada za parkiranje kamiona.  Građeni su također zatražili postavljanje žardinjera s kojima bi se spriječilo parkiranje kamiona.

Predrag Ciglar, direktor tržnice naveo je da će tržnica biti veličine natkrivenih 100 kvadratnih metara, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća kuna u potpunosti financirana od Europe. Kada dobijemo sve dokumente i dozvole, a nadam se da će to biti do jeseni, tržnica će biti stavljena u funkciju.  Ponovio je da će se još anketirati građani kada i u koje dane žele da tržnica radi.  I POS naselje i Grabanice trebaju takvu tržnicu, tržnica nebi radila sve dane a radno vrijeme bit će prilagođeno mladim obiteljima – ukratko je najavio Ciglar napomenuvši da će o uređenju i čišćenju tog prostora brinuti Gradska tržnica Varaždin.