26. ožujak 2020.

Obrađeni podaci za subvenciju organskim gnojivom

U javnom pozivu Grada Varaždina za program poticanja građana za proizvodnju hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva zaprimljeno je ukupno 437 prijava.

Pravo na poticaje ostvarilo je ukupno 420 obitelji kojim a će biti podijeljeno 100.000 kg peletiranog organskog gnojiva domaćeg proizvođača za što je Grad Varaždin osigurao 200.000 kn u proračunu.

Najmanja količina gnojiva po jednom prijavitelju iznosi 4 vreće (80 kg), a najveća 18 vreća (360 kg).

U postupku javne nabave za gnojivo odabrano je i ove godine TD Fidos iz Doljana, koji će podjelu gnojiva organizirati u svojoj poslovnici u Jalkovcu.

U samu podjelu gnojiva ove godine će se uključiti i predstavnici mjesnih odbora prigradskih naselja, koji će organizirati podjelu u svojim mjesnim odborima,  kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu.  

Svi građani koji su ostvarili pravo na gnojivo će na kućne adrese dobiti rješenje o dodijeljenoj količini gnojiva i mjestu te vremenu kada ga mogu podići.

Prilikom preuzimanja gnojiva biti će potrebno poštivati sve mjere o sigurnosti građana od zaraze korona virusom koje su na snazi.

Ova poticajna mjera će zasigurno pridonijeti proizvodnji hrane za vlastite potrebe na vlastitom zemljištu, što se pokazalo vrlo korisnim i bitnim u uvjetima kakvi trenutno vladaju u gotovo cijelom svijetu.