19. prosinac 2018. | Autor: ddretar

Obnovljen vrtić Trakošćanska

U srijedu su završeni radovi na energetskoj obnovi i uređenju Dječjeg vrtića Trakošćanska. U kvalitetu radova uz gradonačelnika dr.sc. Ivana Čehoka i pročelnike gradski upravnih odjela imali su se priliku uvjeriti i novinari.

Gradonačelnik Ivan Čehok je u vrtiću izjavio: Nakon Gortanove prošle godine pa Dravske i sada Trakošćanske, ovo je već treći vrtić kojeg smo obnovili u kratkom vremenu. Zgotavlja se i vrtić Kozarčeva, ide se i u obnovu Aleje, a dobili smo i europska sredstva za vrtić u Kućanu Donjem. Dakle to je ukupno šest objekata u nepune dvije godine što je ravno malom organizacijskom, građevinskom i financijskom čudu s obzirom na to da se desetak a negdje i četrdeset godina nije ulagalo u objekte. Konkretno ovaj vrtić u Trakošćanskoj nije obnavljan četrdesetak godina.  Sada smo napravili energetsku obnovu što je Europa financirala s tridesetak posto. Tu su bili i dodatni radovi s obzirom na statiku zgrade a prije svega dvorane ali i krova. Grad je za te dodatne poslove morao angažirati svoja vlastita sredstva.

Gradonačelnik je najavio i potpisivanje ugovora o 6 milijuna kuna iz europskih fondova kojim će se graditi vrtić u Kućanu Donjem, a najavio je da je Grad sam iznaći sredstva za izgradnju vrtića u Koprivničkoj, a priprema se i dokumentacija za vrtić Biškupec.

Jednostavno rečeno u proračunske dvije godine mi bismo obnovili sve naše vrtiće – naglasio je gradonačelnik. Tako možemo zaokružiti obrazovnu sliku Varaždina od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja pa slobodno možemo reći da će naša djeca imati najviši mogući obrazovni standard. – zaključio je gradonačelnik Čehok.

Radovi na obnovi vrtića koji su uključivali sanaciju i ugradnju toplinske izolacije, plinsku kondenzacijsku kotlovnicu, LED rasvjetu, učinkovitu ventilaciju s rekuperacijom zraka stajali su oko 2,8 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao s više od milijun kuna. Također s nešto više od 486 tisuća kuna projekt je sufinancirao i Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Dodatni radovi stajali su oko 570 tisuća kuna.