25. siječanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Obnovljen vrtić Kozarčeva

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je posjetio Dječji vrtić Kozarčeva te obilježio završetak radova na energetskoj obnovi vrtića u vrijednosti većoj od 2 milijuna kuna.

Otvorenju su prisustvovali pročelnik UO za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Tomislav Bogović, pročelnica UO za kulturu, obrazovanje i sport Draženka Dević te Robert Gotić, direktor GK grupe, tvrtke koja je izvodila radove na obnovi vrtića.

„Nakon 40 godina obnovili smo vrtić Kozarčeva. Važno je reći da će ovdje ušteda energije biti preko 60 posto i sada je u prostoru gdje djeca borave konstantan dotok svježeg zraka. Ovo je sjajan projekt za Grad, na naše građane, za djecu i njihove roditelje te odgojitelje koji ovdje rade. Grad Varaždin učestvovao je u ukupnom trošku 40 posto, dok 60 posto troškova pokrivaju europski fondovi. U vrtiću se tijekom obnove nesmetano odvijao pedagoški proces u punom kapacitetu, djeca su ovdje boravila, a radovi su izvedeni na vrijeme. Odgojitelji i djeca su zadovoljni, vrtić je sad topao, siguran i osigurani su primjereni uvjeti za njih. Grad s radovima nastavlja i dalje, sljedeći na redu su vrtići Aleja, Koprivnička, a također nakon 40 godina, konačno i novi vrtić u našem gradu u Kućanu“, izjavio je gradonačelnik prilikom posjete vrtiću.

Radovi koji su obuhvaćali zamjenu stolarije, novu fasadu, limarske radove, obnovu i rekonstrukciju rasvjete, instalacija i sustava grijanja, ugradnju rekuperatora zraka, ukupno su iznosili 2.125.802,09 kn, a sufinancirani su 60 posto iz europskih fondova. Planirana ušteda energije za grijanje na godišnjoj će razini iznositi 66 posto dok bi očekivano smanjenje emisije CO2 trebalo iznositi 70 posto. Dječji vrtić Kozarčeva izgrađen je 1970. godine, a u njemu svakodnevno boravi oko 140 djece.