11. srpanj 2014.

Obnovljen varaždinski Aquacity

2

11.07.2014.- Nakon godina loših vijesti, popularno varaždinsko more sigurno čekaju bolji dani. Uvjerili su se u to varaždinski novinari koji su s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom  obišli varaždinski Aquacity, nakon što je dio kompleksa s restoranom unajmio varaždinski Gastrocom.
Prema riječima tehničkog direktora Gastrocoma, kompletno su uredili restoran  i okoliš, zaposleno je 10 ljudi ( od toga 2 radnika koji su već radili na Aquacityu), uređena su tri teniska terena, odbojkaško igralište, teren za mini-golf i boćalište. Uz kave i neformalne objede, u restoranu su spremni i za veće svečanosti. Iako su koncesiju dobili samo na 4 mjeseca, do početka listopada ove godine, Zlatko Vidaček, tehnički direktor Gastrocoma d.o.o istaknuo je kako su zainteresirani kao ozbiljan partner Gradu na duži period, a sve s ciljem da se ponovno vrati sjaj omiljenom varaždinskom kupalištu, na kojem  će kupanje i dalje biti besplatno, a najnovije analize vode pokazale su da je odlične kvalitete.
Od 2011. godine, kada su počeli problemi Aquacitya, Grad Varaždin trudi se spasiti imovinu i zadržati popularno varaždinsko more.  Sigurnog partnera na tom putu u sadašnjem najmoprimcu vidi i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je pozvao sve Varaždince, ali i stanovnike Varaždinske i susjednih županija da navrate do novouređenog  Aquacitya, uvjeren kako će se i kupači i gosti brzo vratiti.