18. kolovoz 2020. | Autor: ddretar

Obnova svih dječjih igrališta prema planu i najavama

Na dječjem igralištu u Habdelićevoj ulici koje je nedavno obnovljeno, u utorak je održana konferencija za novinare na kojoj je govorio gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok:

Ove godine bit će uloženo ko 750 tisuća kuna ne samo u dječja igrališta nego i u javni mobilijar, igrališta na području grada Varaždina, klupice, stolove oko stambenih zgrada. Dobro je da smo obnovili ovo igralište u samom središtu grada. Ovdje dolazi puno ljudi pa čak i oni koji ne žive u središtu grada, koji se prošeću s djecom ili unucima. – izjavio je gradonačelnik Čehok i najavio jedno novo igralište koje će se početi postavljati već slijedeći tjedan  pokraj stambenih zgrada u Ulici grada Koblenza. Naveo je da će se dopuniti novim igralima igrališta u Kozarčevoj i u Zelengaju. Još dvije lokacije igrališta dogovaraju se sa mjesnim odborima. Time ćemo u tri godine završiti projekt obnove i izgradnje igrališta, i time ćemo ostvariti ono što smo rekli. Pozvao je sugrađane da prijave ukoliko se neko od igrališta pokvari ili potrga.

Alen Runac, direktor Parkova naglasio je da djelatnici tog gradskog komunalnog poduzeća dnevno brinu o 52 igrališta. Nedavno su popravljena igrališta u Trakošćanskoj ulici te na Gupčevom trgu. Apelirao je da građani čuvaju igrališta, dojavljuju kvarove te istaknuo da su igrališta predviđena za djecu određene dobi, a ne za mladenačku populaciju.