28. kolovoz 2021.

Obnova prijateljstva i suradnje s Gradom Pulom

„Grad Pula je najdugovječniji hrvatski grad prijatelj Grada Varaždina te posebno veseli posjeta novoizabranog gradonačelnika Zoričića i obostrana želja za obnovom i intenziviranjem suradnje.“ – kazao je gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj.

U subotu 28.kolovoza 2021. godine u posjetu gradu Varaždinu boravio je gradonačelnik Pule dr. sc. Filip Zoričić u pratnji pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule Anjom Ademi.

Povelja o prijateljstvu potpisana je davne 1979. godine i čitav je niz poveznica dvaju gradova, ali i područja za razmjenu iskustava kao što je revitalizacija gradske jezgre, problemi prometa i parkiranja te održivi razvoj turizma i unapređenje turističke ponude. Gradonačelnik Bosilj je istaknuo i izvrsnu suradnju Sveučilišta Sjever sa Sveučilištem Juraja Dobrile.

Na sastanku održanom u Gradskoj vijećnici kojemu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković razgovaralo se i o aktualnoj situaciji u gradovima Puli i Varaždinu, razmijenjena su iskustva te dogovorena buduća suradnja. Potom su gradonačelnici u društvu direktorice TZ Grada Varaždina gđe. Jelene Toth obišli Špancirfest.