03. lipanj 2024. | Autor: dd

Obnavljaju se poznate varaždinske klupice u centru grada

Klupice uz javne površine u centru Varaždina se obnavljaju, zamjenjuju se dotrajale drvene letvice i metalni dijelovi pa će ponovo biti potpuno funkcionalne te svojevrsni ukras baroknog grada.

Vrijedni djelatnici Parkova privode kraju opsežan posao, a danas su montirali klupice na Franjevačkom trgu ispred zgrade Varaždinske županije. Uz desetak klupica na tom varaždinskom popularnom trgu, klupice su već zamijenjene na Kazališnom trgu, Trgu slobode, u Pavlinskoj ulici, uz Stari grad te na Trgu bana Jelačića, u Ulici Braće Radić, Kolodvorskoj i Habdelićevoj ulici.  Klupice će biti obnovljene i u Gajevoj ulici te na Trgu kralja Tomislava ispred fakulteta. Ukupno će biti zamijenjeno, odnosno obnovljeno više od 50 klupica.

Varaždin, grad koji u Hrvatskoj ima jednu od najvećih i najljepših pješačkih zona u povijesnoj jezgri, klupice su mjesto odmora ali i okupljanja građana i posjetioca, turista. Sjesti i odmoriti se u miru na klupici u baroknom centru Varaždina  u sjeni lipa, platana i drugog drveća poseban je trenutak koji građanima pruža mali bijeg od svakodnevne užurbanosti, a sve brojnijim turistima i učeničkim ekskurzijama doživljaj mirnoće Varaždina, kako ga se često opisuje „grada po mjeri čovjeka“ .