07. rujan 2021. | Autor: ddretar

Objavljena javna nabava za sortirnicu

Grad Varaždin je po obavljenom prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, danas, u utorak , 7. rujna 2021. godine za projekt izgradnje i opremanje sortirnice na lokaciji  uz Motičnjak poslao obavijest o nadmetanju u sustav elektronskog oglasnika javne nabave.

Predmet nabave je izvođenje radova, izgradnja i opremanje sa svom potrebnom opremom za funkcioniranje postrojenja za sortiranje i odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala. Kapacitet sortirnice bit će do 7000 tona godišnje u jednoj smjeni, a radovi na lokaciji Motičnjak  obuhvatit će građevinske, obrtničke i instalaterske radove 3 s ciljem ishođenja uporabne dozvole.

Procijenjena ukupna vrijednost objavljene nabave  27.982.279,81 kuna, bez PDV-a  a otvaranje ponuda predviđeno je 8. listopada 2021. godine u Gradskoj vijećnici.  Slijede  i nabava usluge nadzora na izgradnji i opremanju sortirnice.

Ukupna vrijednost projekta je  35.753.806,01 kuna od čega će Grad Varaždin zajedno s ostalim općinama dobiti bespovratno 30.390.735,10 kuna. To znači da je Grad Varaždin zajedno s još 19 jedinica lokalna samouprave dužan osigurati samo 15 posto ukupnih sredstava, a 85 posto sredstava osigurava Europska unija.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.  

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Varaždina.

.