15. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Obilježeno deset godina rada Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je nazočio svečanosti obilježavanja deset godina rada Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koje se održalo u Velikoj dvorani Županijske palače.

Uz domaćina, ravnatelja Nastavnog zavoda Mladena Smoljanca, svečanosti su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnici općina i gradova, ravnateljica Uprave za primarnu zdravstvenu zaštitu, zdravstveni turizam, lijekove i medicinske proizvode, javno zdravstvo i javnozdravstvenu djelatnost u Ministarstvu zdravstva Danica Kramarić, pomoćnik ravnateljice za sestrinstvo Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić, ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu iz cijele Hrvatske, djelatnici Nastavnog zavoda te predstavnici ostalih zdravstvenih institucija.
Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio i čestitao ravnatelju i djelatnicima Zavoda na njihovom radu.
Ravnatelj Mladen Smoljanec kao prioritete u idućem periodu istaknuo je certifikaciju i akreditaciju sustava i daljnju obnovu voznog parka te konačno preseljenje Ispostave Varaždin na jednu lokaciju, kad se oslobodi zgrada Zavoda za javno zdravstvo.
U okviru svečanosti zaslužnim pojedincima uručena su priznanja za njihov nesebičan rad, a svečanost su svojim nastupom upotpunili učenici Glazbene škole Varaždin.