05. studeni 2012.

Obilježeno 95 godina Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

MARTINČEVIč† 95 GODINA POU

05.11.2012.-Prigodnom svečanošću u prostorijama učilišta u Hallerovoj aleji u ponedjeljak je obilježena 95. obljetnica Pučkog otvorenog sveučilišta Varaždin. Nakon uvodnog pozdrava Mirjane Premuž, ravnateljice POU, na ovoj značajnoj obljetnici u ime Grada Varaždina – osnivača učilišta čestitala je Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika i zastupnica u Hrvatskom saboru.
U prigodnom govoru okupljenim uzvanicima,  naznačila je kako je varaždinsko učilište među najstarijima u Hrvatskoj. Naglasila je važnost cjeloživotnog učenja i obrazovanja koje provodi varaždinsko Pučko otvoreno učilište u različitim programima i projektima. Grad Varaždin je kao osnivač osigurao vrlo solidne prostorne i materijalne uvjete za razvoj učilišta, prije svega obrazovnih programa prilagođenih svim dobnim skupinama stanovništva. Podsjetila je i na ostale projekte poput stipendiranja i plaćanja prijevoza učenika prema kojima grad Varaždin i Varaždinska županija prednjače u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje mladih generacija.
U nastavku svečanosti održan je povijesni sat o razvoju učilišta proteklih 95 godina, a održana je i prezentacija o učinkovitom učenju.