20. lipanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Obilježeno 125 godina osnutka DVD-a Biškupec

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je prisustvovao svečanoj sjednici povodom obilježavanja 125 godina osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec.

Tom prigodom predstavljena je i monografija Povijest Dobrovoljnog vatrogasnog društva i naselja Biškupec autora dr. sc. Tomislava Bogovića i Kristijana Skočibušića.

Grad Varaždin i dalje će pružati punu potporu radu DVD-a Biškupec, kao i razvoju vatrogastva u Varaždinu. „Napravit ćemo sve da naši vatrogasci imaju što bolje uvjete, da se nastavi dobra suradnja kao što je bila do sada i da se još i poboljša. Čestitam DVD-u Biškupec na 125 godina predanog rada te im zahvaljujem na zalaganju. U Gradu Varaždinu će i dalje imati partnera, bit ćemo im na usluzi u svakom pogledu.“ – rekao je zamjenik Miroslav Marković prilikom obraćanja na svečanoj sjednici.  

U sklopu svečane sjednice, članovima DVD-a Biškupec uručena su odlikovanja te su dodijeljene zahvalnice i spomenice partnerima društva. Zamjenik gradonačelnika je u ime Grada Varaždina preuzeo plaketu za poseban doprinos i potporu vatrogastvu i zaštitu od požara.