04. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Obilježena 79. godišnjica Šemovečke bitke

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u utorak je u Spomen parku u Šemovcu prisustvovao svečanosti obilježavanja 79. godišnjice Šemovečke bitke.

U organizaciji Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije i Općine Trnovec Bartolovečki odala se počast za 76 antifašista koji su poginuli 3. listopada 1943. godine.

Vijence i cvijeće položile su i saborske zastupnice Barbara Antolić Vupora i Natalija Martinčević, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije Milivoj Dretar, izaslanik župana Varaždinske županije, županijski vijećnik Tin Jurak, načelnici općina, predstavnici antifašističkih udruga, učenici Osnovne škole Šemovec i brojni građani.

Zamjenik gradonačelnika naglasio je kako Grad Varaždin žrtvama u Šemovcu odaje počast i Ulicom Šemovečkih žrtava koja se nalazi u Varaždinu. „Naša je obveza čuvati sjećanje na sve one koji su dali svoj život za našu slobodu i neovisnost koju danas imamo. Hrvatska se temelji na antifašističkoj borbi i borbi naših branitelja u Domovinskom ratu i uvijek se moramo prisjećati i prenositi istinu o njihovim žrtvama.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.