18. ožujak 2024. | Autor: Maja Hrešć

Obilježena 33. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ponedjeljak je nazočio obilježavanju 33. obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ koje se održalo polaganjem ruža kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu.

Polaganju su uz članove obitelji poginulih pripadnika „Roda“ i ratne pripadnike „Roda“ prisustvovali predsjednik USJP „Roda“ Dražen Vitez, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, županijski vijećnik Robert Puja kao predstavnik Varaždinske županije, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić kao izaslanik Ravnateljstva policije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi uzvanici.

Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo 11 policajaca specijalaca, više od 50 ih je bilo ranjeno, a nemjerljiv je njihov doprinos u oslobađanju gotovo svih dijelova Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako zahvaljujući ovim braniteljima i pripadnicima "Roda" danas imamo slobodnu, nezavisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku i kako je važno uvijek na to podsjećati te ne dozvoliti da to padne u zaborav.