28. svibanj 2021. | Autor: Valentina Vusić

Obilježen Svjetski dan multiple skleroze

Gradonačelnik Grada Varaždina, dr. sc. Ivan Čehok, u pratnji svojih zamjenika Sandre Malenice i Zlatana Avara, danas je sa članovima Društva multiple skleroze Varaždinske županije obilježio Svjetski dan multiple skleroze. 

Na prigodnom štandu uz Predsjednicu Irenu Vrdoljak i članove DMS Varaždinske županije, bili su prisutni članovi DMS Međimurske županije, ali i specijalistice neurologije Opće bolnice Varaždin, dr. Ruža Kostanjevec i dr. Spomenka Kiđemet-Piskač.

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze prigoda je da se podigne svijest o multiploj sklerozi te javnosti približile informacije o tome kako ova bolest utječe na živote više od 2,3 milijuna ljudi diljem svijeta.

Grad Varaždin podržava, pomaže  i sufinancira rad i djelovanje Društva multiple skleroze Varaždinske županije  te je  ponosan na Udrugu koja okuplja oboljele od multiple skleroze i zahvaljuje na angažmanu i podizanju svijesti o ovoj  bolesti koju nazivaju  „bolesti s 1000 lica“.

Pridružite se obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze i upoznajte osobe oboljele od ove teške i neizlječive, autoimune, neurološke bolesti.