26. rujan 2024. | Autor: td

Obilježen Nacionalni dan multiple skleroze

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije u suradnji sa Savjetom za zdravlje Varaždinske županije i ove je godine javnozdravstvenom akcijom na Franjevačkom trgu obilježilo Nacionalni dan multiple skleroze, koji se od 2015. godine obilježava 26. rujna, prema odluci Hrvatskog sabora. Ovim danom članovi Društva žele ukazati na važnost života osoba oboljelih od multiple skleroze i njihovo mjesto u zajednici.

Podršku su im došli pružiti gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj sa pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Varaždinske županije Ljubica Božić i predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako Grad Varaždin svake godine daje podršku oboljelima od multiple skleroze, te su ove godine izdvojili 5. 800 eura za program „Aktivno živjeti sa MS-om“ koje provodi Društvo multiple skleroze Varaždinske županije. „Nažalost, ovo je bolest koju nije moguće izliječiti, ali se može usporiti pa su upravo takvi projekti važni kako bi se omogućila bolja kvaliteta života oboljelih, socijalna integracija i lakše suočavanje sa ovom bolešću. Grad Varaždin uvijek će stajati uz one kojima je potrebna pomoć i podržavati projekte koje čine stvarnu razliku u životu naših sugrađana“  – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Predsjednica Društva multiple skleroze Varaždinske županije Irena Vrdoljak naglasila je kako Društvo trenutno broji 152 člana, što ne odgovara stvarnom broju oboljelih te je pozvala sve oboljele da im se pridruže, bez obzira na godine i zdravstveno stanje.