04. svibanj 2018. | Autor: Dražen Dretar

Obilježen Dan vatrogasaca

Konferencijom za novinare kojom je najavljena velika vježba te predajom na upotrebu novog vatrogasnog vozila u petak je u Varaždinu gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok vatrogascima čestitao blagdan sv. Florijana – Dan vatrogasaca.

Kako su najavili gradonačelnik te njegov zamjenik Zlatan Avar i zapovjednik JVP-a Ivica Labaš do sada najveća vježba operativnih snaga civilne zaštite u Varaždinu bit će održana u četvrtak 10. svibnja 2018. godine od 12 sati. Na rotoru u Ulici Miroslava Krleže uvježbavat će se procedure u slučaju istjecanja opasnih tekućina, na susjednoj zgradi bit će vježba spašavanja ozlijeđenih osoba a u obližnjoj školi uvježbavat će se evakuacija učenika u slučaju požara. Sudjelovat će više od 90 pripadnika različitih službi operativnih snaga civilne zaštite, a gradonačelnik je pozvao i građane da promatraju vježbu.

 

Nakon konferencije, uz blagoslov vlč. Stjepana Najmana, gradonačelnik je varaždinskim vatrogascima predao na korištenje novo kombi vozilo vrijedno više od 250 tisuća kuna. To je već treće vatrogasno vozilo ove godine kupljeno vatrogascima Varaždina. Nakon DVD Biškupec i Zbelava, novo vozilo došlo je u Javnu vatrogasnu postrojbu. Gradonačelnik je najavio nabavu još dva vozila čime će svi vatrogasci grada biti opremljeni za prijevoz ljudstva. Dokaz je to dobre suradnje gradske uprave i vatrogasaca i sloge bez koje nebi bili toliko uspješni u obavljanju zadaća – zaključio je gradonačelnik čestitavši potom blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.