18. rujan 2021.

Obilježen Dan varaždinskog placa

Na Gradskoj tržnici u Varaždinu danas 18. rujna 2021. godine obilježen je Dan varaždinskog placa. Na obilježavanju Dana varaždinskog placa sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. 

Puhački orkestar KUD-a Hrvatskih željeznica tom je prigodom premijerno izveo koračnicu „Varaždinski plac marš“ autora Davora Bobića koji je svom placu ovim djelom gradu darovao jedinstveni suvenir kakav nema niti jedna druga tržnica u Hrvatskoj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako je varaždinski plac kultna institucija grada te ga se posebno dojmila koračnica autora Davora Bobića. „Dok slušate čuje se melodija poznatih pjesama „Vu Varaždinu na placu“ i „Kovač majstor, potkuj moga konjeka“. Ovo je autohtono i svojstveno samo maestru Bobiću“, naglasio je zamjenik gradonačelnika i pozvao sve Varaždinke i Varaždince da kupuju na varaždinskom placu kako bi on i dalje bio mjesto ugodnog okupljanja kakav Varaždinke i Varaždinci zaslužuju.

Osim u glazbenom tonu, plac je svoj Dan, kako se i priliči, proslavio uz dobru hranu. Već poznata gošća iz Vukovara, blogerica Sandra Gašparić, pripremala je grah salatu na zimnicu, a pridružile su se i ženske udruge 'Hajdina',  'Kelemen' i 'Naši cajti'. Najmlađima, djeci tržnica je darivala besplatno oslikavanje lica. Za glazbeni štimung brinuli su tamburaši iz sastava 'Sedef'.