20. rujan 2012.

Obilježen dan IV. mjesnog odbora

IV. MO image IV MO web

20.09.2012. - Varaždinski IV. mjesni odbor kratkim je programom i druženjem jučer  proslavio svoj dan. Njegov predsjednik Branko Godinić u svom je  govoru istaknuo kako je jedan od najvećih projekata plinofikacija i uvođenje etažnog grijanja u stanove na području jedne od najvećih gradskih četvrti. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš najavio je dva velika projekta na području IV. mjesnog odbora:  dogradnju VI. OŠ sa sportskom dvoranom te novu zgradu varaždinskog Veleučilišta.
Kako je dan ovog varaždinskog mjesnog odbora vezan uz varaždinske dane rata, na njih je, uz  prezentacijom, posjetio bojnik Vjeran Rožić. Iscrpno i dokumentirano govorio je o  19. rujnu 1991. godine, kada su građani grada Varaždina, predvođeni Kriznim stožerom, izvojevali najveću pobjedu nad JNA u domovinskom ratu i oslobodili grad Varaždin, te zaplijenili ogromne količine vojnih oruđa i streljiva. O tim danima ponosa i slave kratko su pričali i pukovnik Ivan Rukljić, te satnik Krešimir Čop, osobe koje su organizacijski i komandno aktivno učestvovale u pripremama, naoružavanju i vođenju oslobodilačkih akcija i koje o tim danima doista imaju što reći.
Nakon službenog, svečanog djela održan je prigodni domjenak za koji su  vrijedne umirovljenice pripremile izvrsne kolače.