16. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu

Povodom obilježavanja Dana Fakulteta organizacije i informatike u četvrtak je u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana svečana sjednica na kojoj je FOI obilježio 59. godišnjicu postojanja i 47. godišnjicu osnivanja.

Svečanosti su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Paljak, saborske zastupnice Barbara Antolić Vupora i Natalija Martinčević te drugi uvaženi gosti.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković rekao je kako Fakultet organizacije i informatike ima neizmjeran značaj upravo za grad Varaždin i za Varaždinsku županiju, ali i za cijelu Hrvatsku. Kazao je kako je FOI rasadnik onih pravih visokokvalitetnih kadrova koji daju dodanu vrijednost onome što se očekuje od nove Hrvatske i predvodnik u procesu digitalne, inovativne transformacije.

U svom obraćanju čestitao je svim djelatnicima i upravi Dan Fakulteta organizacije i informatike, a posebne čestitke uputio je svim nagrađenima: „Znamo da je FOI jedna od vodećih visokoobrazovnih institucija i pozicioniran je među pet vodećih institucija u regiji u obrazovanju, istraživanju, informatici, organizaciji i poslovanju. Prepoznatljiv je prema svojem inovativnom pristupu učenju, poučavanju, razvoju kompetencija digitalnog doba, što je u ovom pandemijskom vremenu još više došlo do izražaja. Kao diplomant FOI-a, ali i kao zamjenik gradonačelnika, potpuno nepristrano mogu reći da sam iznimno zadovoljan i ponosan s kontinuiranim napretkom te povećanjem kvalitete i broja studenata, a posebno zapošljavanjem jer studenti koji završe FOI nemaju problem s pronalaskom posla. FOI je dio identiteta našeg grada, obogaćuje ga i pozicionira kao znanstveno istraživačko središte poznato i daleko van granica naše zemlje. FOI su prije svega ljudi, domaći, vrhunski stručnjaci koji desetljećima, ne samo pridonose ugledu fakulteta, već kao aktivni sudionici društvenog života, pridonose ugledu našeg grada. Daljnji razvoj FOI-ja i nadalje će biti prioritet pa Fakultet u tom smislu ima apsolutnu podršku aktualne gradske uprave. Gradska uprava će i dalje biti na usluzi ovoj ustanovi i dati sve od sebe da se ostvari projekt kampusa FOI 2, koji je izuzetno bitan za naš grad.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Na svečanoj sjednici uručena je Nagrada za životno djelo, nagrade i priznanja djelatnicima i suradnicima, studentima za postignute rezultate, zaslužnim pojedincima, poduzećima i školama te posebna povelja „Prijatelj Fakulteta organizacije i informatike“ koja se dodjeljuje najzaslužnijim stranim ili domaćim suradnicima.