29. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Obilaskom županijskih Centara izvrsnosti obilježena 15. obljetnica njihova rada

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu se povodom svečanog obilježavanja 15. obljetnice rada Centara izvrsnosti Varaždinske županije pridružio obilasku sjedišta centara u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi, Strojarsko prometnoj školi te Elektrostrojarskoj školi Varaždin.

Varaždin je tim povodom posjetio i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs te u pratnji župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Nevena Bosilja, zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka te voditelja centara izvrsnosti i ravnatelja srednjih škola sjedišta centara, obišao Centre izvrsnosti za kemiju, matematiku, astronomiju, hrvatski jezik, robotiku i fiziku.

Ove školske godine Centre izvrsnosti Varaždinske županije pohađat će 796 učenika s kojima će raditi 156 mentora. 

Gradonačelnik je istaknuo kako su Centri izvrsnosti na ponos Varaždinskoj županiji kao osnivaču, ali i gradu Varaždinu u kojem svi ovi izvrsni, talentirani i ambiciozni mladi ljudi primaju dodatna znanja. "Izvrsnost se ovdje oblikuje i brusi već od onih najmanjih osnovnoškolaca koji pokazuju afinitete prema određenim područjima, usmjerava ih se, a upravo to je sustavna podrška koja im treba. Jer, djeca koja su nadarena žele i trebaju više i sustav i školstvo treba pratiti njih, a ne obrnuto. Moramo im osigurati uvjete i dati priliku, a gledajući uspjehe, medalje i nagrade naših učenika, čini se da to uspijevamo. Na tome čestitam svima njima, kao i njihovim mentorima." - rekao je gradonačelnik.