06. kolovoz 2023. | Autor: Maja Hrešć

Obavijest građanima - zbog opasnosti od pada stabala zabranjen je pristup Dravskoj park šumi između kanala i starog toka Drave

Iako se nakon jučerašnjeg prolaska najvećeg vodenog vala očekivalo smirivanje situacije, nove padaline i propuštanja većih količina vode iz akumulacija u Sloveniji noćas su dovele do povećanog vodostaja Drave. Situaciju na terenu obišli su gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Miroslav Marković te su se uvjerili kako je došlo do plavljenja dijela šume između starog korita Drave i kanala na dijelu od Belih Kipi do „Špice“.

Također, zbog podizanja podzemnih voda, pod vodom je najniži dio Izletišta Drava oko samih bazena, koji se nalazi ispod trenutne razine Drave. Pad vodostaja i smirivanje situacije očekuje se tijekom večeri i sutrašnjeg dana kad će se pristupiti ispumpavanju vode i saniranju štete.

„Kao što je i gradonačelnik spomenuo na jučerašnjem obilasku Drave, djelatnici gradske tvrtke Varkom pravovremeno su demontirali dio postrojenja bazena i time izbjegli veću štetu na uređajima. No, nekoliko stabala u Dravskoj park šumi koja su oslabljena zbog natopljenog korijenja palo je na sjeverni put uz kanal u neposrednoj blizini kupališta, stoga molimo građane da izbjegavaju taj dio šume. Situacija je pod kontrolom, vatrogasci su na terenu i uklanjaju drveće, a o svim promjenama ćemo i dalje redovno obavještavati naše sugrađane.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Miroslav Marković.