19. srpanj 2012.

O NOVIM MOGUĆNOSTIMA SURADNJE VARAŽDINA I KOEBLENZA

pieper image pieper

19.07.2012. - Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa suradnicima primio je u varaždinskoj Gradskoj vijećnici  dr.  Friedhelma  Piepera,  dugogodišnjeg odanog prijatelja Varaždina, inače člana Gradskog vijeća Grada Koblenza, dobitnika medalje Grada Varaždina i predsjednika okružnog saveza Koblenz. Boravak u Varaždinu gosp. Pieper iskoristio je za upoznavanje s gradonačelnikom Habušom, ali i kako bi mu prenio informaciju da je glavna ulica u novom koeblenzskom naselju dobila ime grada prijatelja – Varaždina.
Gradonačelnik Habuš i gosp. Pieper razgovarali su o novim mogućnostima suradnje između dva grada prijatelja, budući da je ona zamrla posljednjih godina. Pred nama je nekoliko kulturnih projekata, moguća sportska suradnja, a otvorena je i mogućnost da nekoliko varaždinskih studenata besplatno nekoliko semestara studira i boravi u Koeblenzu.

Na prijemu su, uz uglednog gosta iz Njemačke, bili i predsjednik Županijske gospodarske komore Varaždin Čedomil Cesarec, čelnici Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva Dragutin Hajnš i Tatjana Kreč te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina mr.sc. Jelena Zrinski Berger.