15. prosinac 2020. | Autor: Maja Hrešć

Novouređeno parkiralište u Zrinskih i Frankopana

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zlatanom Avarom i pročelnikom nadležnog Upravnog odjela Robertom Krajcerom, u utorak je obišao novouređeno parkiralište u Ulici Zrinskih i Frankopana 15.

Na toj lokaciji uređeno je 736 m2 prilaza i parkirališnih mjesta uz zgrade. Također je uređena oborinska odvodnja i dobiveno je oko 15 parkirnih mjesta. Vrijednost izvedenih radova je 204.000,00 kuna.

„Kao što smo i rekli, mi ćemo urediti i proširiti parkirališta tamo gdje se sami građani jave i gdje se stanari slože i zahtijevaju od Grada pomoć u realizaciji. Ove smo godine uredili dosta parkirališta oko zgrada, evo sad smo ovdje u Zrinskih i Frankopana 15, ali nastavljamo i s druge strane gdje su se također građani složili u vezi uređenja. To je pretpostavka – da se svi slože i da građani budu jedinstveni u toj odluci. Građani sad ovdje mogu parkirati, imaju dovoljno parkiranih mjesta, ne moraju lutati automobilima, pa smanjujemo i promet, što je i smisao uređenja parkirališta. Svjesni smo da je danas sve više vozila, da neki stanovi imaju po nekoliko automobila. Ovdje nismo morali i nećemo uzimati zelenu površinu već smo samo staro postojeće parkiralište proširili i uredili." - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.