01. siječanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Novogodišnji obilazak dežurnih službi

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u nedjelju su zajedno sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i zamjenicom župana Silvijom Zagorec tradicionalno obišli dežurne službe u Varaždinu.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u nedjelju su zajedno sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i zamjenicom župana Silvijom Zagorec tradicionalno obišli dežurne službe u Varaždinu.

Obilazak su započeli u PU varaždinskoj gdje ih je primio načelnik Predrag Benčić koji je istaknuo kako je novogodišnja noć prošla bez incidenata i mirno. Kao novi izazov koji je pred nama istaknuo je ulazak u schengenski prostor, a cilj je svim žiteljima Varaždinske županije i dalje zajamčiti sigurnost.

Dužnosnici su zatim posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina. O intervencijama u novogodišnjoj noći izvijestio ih je zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica Labaš. U Varaždinu nije bilo potrebe za intervencijama vatrogasaca za vrijeme dočeka, a sveukupno je u cijeloj prošlog godini na području županije bilo 909 intervencija od kojih se na JVP Grada Varaždina odnosi trećina, odnosno 262 intervencije na području Grada Varaždina.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije, gradonačelnika, župana i suradnike primila je zamjenica ravnatelja Marta Lukačević, dr. med. spec. hitne medicine. Zavod je, kao i ostale dežurne službe na novogodišnju noć, bio u punoj pripravnosti. Bilo je četrnaest intervencija koje su sve uspješno riješene.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak sa svojim je suradnicima također dočekao izaslanstvo Grada i Županije te ih informirao o aktualnom stanju i planovima u novoj godini. Istaknuo je kako je 2022. godina za Opću bolnicu Varaždin bila turbulentna, ali unatoč svim izazovima, poprilično uspješna. U 2023. očekuje nas otvaranje OHBP, dnevna bolnica, jednodnevna kirurgija, a s građevinskim radovima kreće i centralni operacijski blok.

Gradonačelnik Neven Bosilj je ovom prilikom ravnatelju uručio donaciju od 6.622,87 eura za nabavu kolica za endoskopski uređaj i stropne operacijske lampe za potrebe poliklinike Odjela za otorinolaringologiju. Ravnatelj Poljak izvijestio je i o prvoj novorođenoj bebi u Varaždinu u 2023. godini, Davidu Markoviću, koji se rodio u 11:56 sati.

Gradonačelnik Neven Bosilj zahvalio je svima koji su bili u pripravnosti i čuvali građane Varaždina tijekom novogodišnje noći, istaknuvši kako je Varaždin još jednom dokazao kako je siguran grad. „Danas smo obišli sve žurne službe koje su radile ne samo kroz novogodišnju noć, nego rade 365 dana u godini, 24 sata na dan, naši policajci, naši vatrogasci, naša hitna medicinska pomoć i naša bolnica te im se na tome iskreno zahvaljujem. Ono što nam je važno jest da je novogodišnja noć protekla izuzetno mirno, intervencije nisu imali ni policija niti vatrogasci, što znači da su se naši sugrađani ponašali primjereno, dali su si oduška i proveselili se, ali sve u granicama i mjerama u kojima to treba biti. U novu godinu ulazimo puni pozitive i spremno prihvaćamo sve izazove koje nam ona nosi. Očekuje nas puno posla, ali opravdat ćemo povjerenje naših građana i raditi i dalje u najvećem interesu upravo njih i daljnjem razvoju ovog grada.“ – istaknuo je gradonačelnik. Također je naglasio kako je Grad Varaždin i ove godine pripremio donaciju OBV: „Grad Varaždin oduvijek potpomaže i nastavit će potpomagati Općoj bolnici Varaždin pa i ove godine predajem donaciju našem ravnatelju, ovog puta u iznosu nešto većem od 6600 eura za nabavku uređaja za otorinolaringologiju.“

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak također se zahvalio svim žurnim službama koje su danonoćno bile na raspolaganju svakom žitelju Varaždinske županije i koji su unatoč brojnim kriznim situacijama s kojima su se suočavali u 2022. godini, odlično na njih odgovorili i na tome im je čestitao.

„Županija će i dalje poduzimati sve da ih dalje osposobljavamo i opremamo, a bitno je naglasiti da će ovo biti godina zdravstva, što je vidljivo iz županijskog proračuna. Pred nama su, naime, otvaranja bitnih investicija, kao što su objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica i spinalni centar, početak radova na izgradnji centralnog operacijskog bloka, a projektiramo novu zgradu Zavoda za javno zdravstvo. Vjerujem da će 2023. godina, bez obzira na sve izazove koji su pred nama, biti uspješna godina.“ – zaključio je župan Stričak.