18. srpanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Novo vozilo HGSS – Stanici Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak je posjetio Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanicu Varaždin u njihovim prostorijama u sklopu DVD Biškupec povodom nabave novog interventnog vozila za potrebe HGSS-a.

Grad Varaždin je za sufinanciranje nabave novog vozila marke Dacia isplatio kapitalnu donaciju u iznosu od 5 tisuća eura s ciljem bolje opremljenosti HGSS – Stanice Varaždin.

Gradonačelnika su informirali o svom radu i izazovima s kojima se suočavaju te mu uručili zahvalnicu za velikodušnu donaciju koja je omogućila kupnju novog vozila. „Vaša podrška i nesebičan doprinos značajno će unaprijediti naše sposobnosti u spašavanju i pružanju pomoći svima kojima je to najpotrebnije. Ovo vozilo neće samo povećati našu učinkovitost, već će i osigurati veću sigurnost naših članova tijekom intervencija.“ – poručuju iz HGSS – Stanice Varaždin.

„Rado smo se uključili u sufinanciranje vozila našoj varaždinskoj ekipi HGSS-a jer smo svjesni koliko im je to nužno i koliko će im olakšati rad. Ovi ljudi su stalno u pripravnosti da riskiraju svoje živote za nas, a osim toga na raspolaganju su i rado se uključuju u sve što je od važnosti za naše građane, Grad Varaždin i naš sustav civilne zaštite. Iznimno to cijenimo i poštujemo, a ja im želim sreću u svim izazovima i akcijama spašavanja.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.