21. ožujak 2016. | Autor: [email protected]

Novo vatrogasno vozilo DVD-u Jalkovec

Gradonačelnik Goran Habuš predaje novo vozilo DVD-u Jalkovec

Gradonačelnik Goran Habuš je u subotu, 19. ožujka 2016. godine, predao novo vatrogasno vozilo za prijevoz ljudi Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jalkovec. Vozilo vrijedno 220 tisuća kuna kupljeno je sredstvima Gradske vatrogasne zajednice Varaždin, za koju Grad Varaždin godišnje izdvaja sredstva u iznosu od oko milion kuna.

Primopredaji vozila bili su nazočni predsjednik GVZ Varaždin Tomislav Bogović i zapovjednik GVZ Varaždin Ivica Labaš. Vozilo je nakon primopredaje blagoslovio župnik RKT župe Biškupec vlč. Tomislav Dodlek.

DVD Jalkovec ove godine slavi 80 godina humanog i dobrovoljnog rada, a gradonačelnik je na svečanoj sjednici koja je uslijedila nakon primopredaje članovima društva obećao skoro rješavanje prostora za izgradnju vatrogasnih garaža. Vozilo će služiti za prijevoz vatrogasaca i manje opreme te će uz postojeće malo navalno vozilo povećati operativnu spremnost vatrogasaca Gradske vatrogasne zajednice.

Tajnik DVD-a se zahvalio Gradskoj vatrogasnoj zajednici za vozilo i svim pojedincima koji potpomažu rad Društva i naglasio da će ovo vozilo biti veliki poticaj još većem angažmanu, a za proslavu 80. obljetnice koja će biti održana u listopadu ove godine najavio je i završetak radova na izgradnji garaža.