13. ožujak 2024. | Autor: Maja Hrešć

Novo dostavno vozilo Dječjem vrtiću Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je ravnateljici Dječjeg vrtića Varaždin Heleni Vidović predao novo kupljeno dostavno vozilo koje je za potrebe vrtića nabavljeno nakon punih 17 godina.

Za vozilo PEUGEOT EXPERT L2 FOURGON 2,0 BLUEHDI 145KS Grad Varaždin osigurao je 30.000 EUR, a Dječji vrtić Varaždin razliku od 2.539 EUR iz vlastitih sredstava.

„U Dravskoj je centralni objekt naših vrtića iz kojeg se, nakon što smo sjajno uredili njegovu centralnu kuhinju za potrebe provođenja standarda zdrave prehrane, zdravi obroci voze u sve druge objekte Dječjeg vrtića Varaždin. Ovo novo vozilo će prvenstveno služiti da već ujutro vozi svježe pekarske proizvode i zatim svježe pripremljeni ručak za sve naše mališane.“ – rekao je gradonačelnik. Naveo je što se sve odradilo zadnjih šest mjeseci u gradskim dječjim vrtićima: „Kupljeno je 520 novih krevetića, štep deke i posteljina, riješili smo se konačno onih ružnih spužvi koje su se koristile vjerojatno zadnjih 20 godina. U vrtiću Aleja promijenjena je rasvjeta u LED, a i Gortanova dobiva novu LED rasvjetu. U Dravskoj smo sanirali pristupni put. Priprema se projekt da se konačno zamijeni azbestno krovište u objektu Koprivnička. Ovaj mjesec će završiti građevinsko konstrukcijski radovi na novom vrtiću u Hrašćici i poslije Uskrsa već počinju obrtnički radovi na tom objektu. S Hrašćicom smo ubrzali prema terminskom planu za mjesec dana, tako da me veseli što će već s novom vrtićkom i školskom godinom vrtić Hrašćica biti spreman da primi novih 70 djece.“ – kazao je gradonačelnik Bosilj.

Za predškolsku djelatnost Grad Varaždin u proračunu izdvaja preko 5 milijuna eura, a iznos svake godine raste. S 2024. godinom povećane su i plaće odgajateljicama i ostalom osoblju vrtića, a slijedi novo povećanje s 1. svibnjem. „Desetak godina nisu se povećale plaće odgajateljima, a u ovom mandatu povećali smo ih za više od 20%.“ – ističe gradonačelnik.

Ravnateljica Helena Vidović iskazala je zadovoljstvo time što je vrtić, nakon obnavljanja 40 godina stare centralne kuhinje, sada dobio i novo dostavno vozilo koje je uistinu bilo neophodno, a preostaje još par noviteta u kuhinji, poput nove nape koja je u nabavi. Sljedeći prioritet je novo krovište u Koprivničkoj.