18. siječanj 2018. | Autor: [email protected]

NOVIM PROJEKTIMA U NOVU GODINU

Na prvom ovogodišnjem javnom kolegiju gradonačelnika danas su u Gradskoj vijećnici predstavljeni neki od projekata s kojima se kreće u realizaciju u 2018. godini.

Tako je predstavljeno idejno rješenje Centra kreativnih industrija u Kinu DOM, tzv. „kreativne košnice' u kojoj će nakon rekonstrukcije na četiri etaže djelovati informatičari, umjetnici, dizajneri i brojni drugi.

Predstavljena je i  kandidatura Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine. Kandidaturu su predstavili Nino Preložnjak, voditelj kandidature i Bogdan Okreša Đurić predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina.  Riječ je o tituli koju Europski forum mladih dodjeljuje nekom europskom gradu na razdoblje od jedne godine, a tijekom koje odabrani grad postaje platforma za kulturne, društvene, političke i ekonomske programe vezane uz mlade.

O aktivnostima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim vrijednostima na uređenju i obnovi poučne staze u Dravskoj park šumi prisutne je izvijestila Alenka Car, ravnateljica ustanove kojoj je pripalo 700 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz fondova za uređenje poučne staze na Dravi. Staza će se nalaziti na području nekadašnje trim staze, a završetak radova i otvorenje se očekuje iduće godine.

Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever – DAN govorio je o aktivnostima na izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite i zaštite i spašavanja uz istočnu varaždinsku obilaznicu. Riječ je o jedinstvenom centru u Hrvatskoj čiji je glavni cilj objedinjenje operativnih snaga civilne zaštite i  uspostava centara za krizne situacije.