03. listopad 2022.

Novi veleposlanik Izraela i društvu gradonačelnika pratio koncert VBV-a

Dugotrajnim pljeskom i ovacijama publika je nagradila glazbenike Barrocade Israeli Baroque Collective-a, konratenora Yaniv’dOra i mezzosopranisticu Mayu Amir, za koncert devete večeri 52. Varaždinskih baroknih večeri održan u povodu 25 godina diplomatskih odnosa Izraela i Republike Hrvatske.

Koncert su zajedno pratili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i novi veleposlanik Izraela u RH Nj. E. Gary Koren koji je izjavio:„Drago mi je da je upravo posjet Varaždinu i ovom koncertu zapravo moja prva diplomatska aktivnost kako sam stupio na dužnost u Zagrebu prije tri dana. Kulturne veze između Izraela i Hrvatske su dobre, a Varaždinske barokne večeri već godinama su odličan domaćin našim glazbenicima“, naglasio je veleposlanik Koren.

„Izrael je iznimno bitna zemlja u svjetskim razmjerima i zaista nam je čast što možemo biti domaćini i novom veleposlaniku i ovim odličnim glazbenicima iz Izraela“, rekao je varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

 Kontratenoru svjetskog glasa Yaniv d’Oru bio je ovo treći susret s publikom Varaždinskih baroknih večeri. „Divno je ponovno se vratiti u predivni Varaždin. Za mene kad dolazim ovdje kao da se vraćam kući, jer uistinu se osjećam dobrodošlo. Uživam šetati i vašim baroknim gradom“, istaknuo je d’Or koji je zajedno s mezzopranisticom Mayom Amir izveo na koncertu i tradicionalne ladino pjesme, ali i dvije hrvatske tradicijske pjesme.