27. lipanj 2019. | Autor: ddretar

Novi stanovi za deficitarne kadrove

Stambeno POS naselje u Hrašćici dobiva sve više stanara. U Ulici Vjekoslava Cerovečkog gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok danas je obišao novouređene stanove u koje će uskoro useliti novi stanari – deficitarni kadrovi u varaždinskim institucijama i ustanovama.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je prilikom obilaska stanova istaknuo: Riječ je o završetku izgradnje POS stanova u Hrašćici. Trebalo je dovršiti unutarnje uređenje stanova  za što je utrošeno 400 tisuća kuna. Uredili smo četiri stana, jedan je već prodan, a tri smo namijenili bolnici ali i drugim institucijama ako to bude potrebno za deficitarne kadrove. Prva četiri stana u Hrašćici već smo prošle godine obnovili i dali bolnici, a četiri liječnika su uselili u te stanove. Dakle ovdje još imamo tri na raspolaganju. Razgovarali smo s ravnateljem bolnice koji kaže da i dalje ima potreba. To je jedini način da zadržimo visokoobrazovani, nama potreban deficitaran kadar u gradu Varaždinu. U jesen krećemo sa još četiri stana koje ćemo urediti za kadrovske potrebe naših institucija. Ovime pokazujemo ne samo svoju socijalnu osjetljivost nego pokazujemo da brinemo i o onim institucijama koje nisu u našoj nadležnosti. – istaknuo je gradonačelnik Čehok i najavio da će Grad Varaždin nastaviti POS izgradnju stanova: Potrebe za POS stanovima itekako ima. Eto danas je od 14 zainteresiranih zaključeno jedanaest predugovora za stanove u POS-u kod Ulice Vilka Novaka. Taj projekt je potpuno nepotrebno bio prekinut2013. godine, no mi ćemo ga nastaviti jer ima interesa za te stanove.

Završni radovi su trajali 60 dana, ukupna vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna.  Uređeno je centralno grijanje, podne i zidne obloge. Stanovi su trosobni veličine od 105 do 111 kvadratnih metara, imaju zajedničko dvorište za sva četiri stana. – naveo je Zoran Svetec, direktor Javne ustanove Gradski stanovi.