24. rujan 2019. | Autor: ddretar

Novi sadržaji i saune na Gradskim bazenima

Od sutra će građani Varaždina i gosti moći koristiti i uživati u novim sadržajima na Gradskim bazenima Varaždin u Zagrebačkoj ulici. Zajedno s novinarima gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok sa suradnicima uvjerio se u to što se novog nudi na bazenu.

Ravnatelj Gradskih bazena Željko Kušter  je izvijestio: Otvaramo novih 140 metara kvadratnih prostora koje će koristiti građani. Uredili smo dvije nove saune. Jedna je turska sauna sa pilingom solju, a druga je finska sa eteričnim uljima. Ovdje je i jacuzzi za deset osoba, soba za odmor te novi salon za masažu. Za desetak dana bit će gotova i slana soba i solarij. Tijekom zimskih mjeseci vikendom imali smo 120 osoba koje su koristile sadržaje dnevno. Došli smo do zaključka da građani koji koriste bazene imaju više mjesta. Cijene bazena nismo dirali, a u nove prostore smo uložili 500 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Čehok  komentirao je otvorenje najvećeg wellness centra u Varaždinskoj županiji:  Riječ je o proširenju koncepta Gradskih bazena. Kad smo gradili bazen 2005. godine fokus nam je bio napraviti sportski i rekreacijski bazen s mogućnošću odigravanja vaterpolo utakmica i treninga. I to se pokazalo dobri jer danas stvarno imamo 250 djece koja ovdje treniraju. Ono što smo tada napravili uz bazene bilo je dosta oskudno u smislu wellnessa. Sada se to proširuje nakon 15 godina. Ide se u jedan veći wellness centar, najveći ovakve vrste u županiji.  Pokazalo se to potrebnim jer us sportaše i mlade ljude na bazene dolaze sve više građana koji iz rekreativnih,  medicinskih i zdravstvenih razloga traže ovakvu ponudu. Sve više je upita turističkih grupa o takvim sadržajima. – naglasio je gradonačelnik Čehok.

Najavljena je i rekonstrukcija bazena, projekti su gotovi, a tijekom slijedeće godine postavljat će se paneli kako bi spriječili velike promjene temperatura.