17. siječanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Novi prostori za Centar tradicijske kulture

Gradonačelnik Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica u petak su predsjednici udruge Centar tradicijske kulture Petri Golubar i umjetničkom voditelju tamburaškog ansambla i voditelju tamburaškog orkestra Tiboru Bünu predali ključeve dodatnih prostorija na korištenje u Ulici Petra Krešimira IV.

CTK će dodatne prostorije ukupne veličine 53,7 kvadratnih metara koristiti za probe i skladištenje opreme i narodnih nošnji.

„Sretan sam što imamo Centar tradicijske kulture u Varaždinu, i njihov orkestar, ali i kulturno umjetnički amaterizam općenito u gradu Varaždinu. Oni su ponajbolji ovakav centar u Hrvatskoj i činjenica je da se ovdje okuplja preko stotinjak djece i mladih ljudi što govori u prilog tome da im je trebalo pomoći s novim prostorima. Novi prostori bit će namijenjeni za njihov rad, preselit će se dio njihove građe i dobit će se veći prostor za orkestar koji je do sada bio u skučenim uvjetima. Unatoč tome osvajali su prva mjesta i nagrade, a sad s novim prostorijama, uvjeren sam, da će to biti i još bolje. Grad i inače pomaže sve svoje kulturne ustanove i jednako tako razmišljamo o izvaninstitucijskoj kulturi i kulturnom amaterizmu kao i institucijskoj. Moram zahvaliti i susretljivosti Hrvatske socijalno liberalne stranke koja se preselila i ustupila ove prostorije CTK. Centru tradicijske kulture želim puno sreće i što više novih članova.“ – rekao je gradonačelnik prilikom predaje ključeva.