06. ožujak 2012.

NOVI POKUŠAJ DOGOVORA S T7 GRUPOM

T7 image mbo.JPG

06.03.2012. - Kao što je i najavljivao, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš jučer je sa svojim je suradnicima ponovno sjeo za stol s predstavnicima T7 grupe kako bi još jednom pokušali približiti stavove i dogovoriti je li moguće po pristupačnoj cijeni zbrinjavati varaždinski otpad u MBO postrojenju u Brezju. Prije sastanka, Grad Varaždin u petak je poslao niz prijedloga rješenja međusobnih odnosa T7 grupi, što je rezultat dogovora gradskih vijećnika na Međustranačkom vijeću.
 

Grad je u svom prijedlogu zatražio raskidanje ugovora za kupnju zemljišta T7 Grupe za POS na lokaciji na Banfici po cijeni od 190 eura po četvornom metru  i ugovora za kupnju zemljišta T7 Grupe za POS na lokaciji u Ulici Vilka Novaka po cijeni od 147 eura po četvornom metru i sklapanje novih kupoprodajnih ugovora s cijenom zemljišta od 100 eura po četvornom metru. Grad je zatražio  i da se raskine ugovor o zajedničkoj suradnji za razvoj varaždinskog aerodroma uz obeštećenje prema T7 Grupi u visini ulaganja u Varaždin Airport.

Predložio je i raskid Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju. Grad predlaže da se postojeći ugovor raskine te da se sklopi novi sa cijenom zbrinjavanja otpada po cijeni od 700 kuna po toni uz rok sanacije odlagališta Brezje u trajanju od 18 mjeseci.

Gradonačelnik je iznio  dva rješenja za zbrinjavanja varaždinskog otpada: Grad Čakovec je spreman novonastali varaždinski otpad zbrinuti po cijeni od 702,40 kn/t, a općina Davor postojeće bale po 561,38 kn/t. Tehnologija koju nudi Čakovec je djelomični MBO. T7 grupa je iznijela novu ponudu – oko 1020 kn/t. Iz T7 najavili su svoj pisani prijedlog za danas.

Grad Varaždin i Varaždince na sastanku su predstavljali gradonačelnik Goran Habuš, njegova zamjenica Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Vlado Vlašić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet te predsjednici klubova vijećnika i nezavisni vijećnici u varaždinskom Gradskom vijeću.