17. srpanj 2015.

NOVI POČETAK VARAŽDINSKOG NOGOMETNOG KLUBA

varteks1

17.07.2015. – Na Stadionu NK Varteks održana je konferencija za novinare na temu razvoja novog kluba NK Varaždin Varaždin, projekta Grada Varaždina uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza čime se namjerava osigurati neometan razvoj i budućnost varaždinskog nogometa. NK Varaždin, preimenovan je u VŠNK (Varaždinski športski nogometni klub) i on će u stečaj, a Varaždin ŠN će u Treću HNL istok, pod novim imenom NK Varaždin Varaždin. Već mjesec dana intenzivno se radi na projektu kojem je cilj postaviti varaždinski nogomet na zdrave temelje. Nastoji se osigurati i financijska stabilnost, a Grad Varaždin namjerava nogometašima ustupiti stadion na duži niz godina, što bi također trebalo doprinijeti razvoju novog kluba.
- Ovo je zaista novi početak vraćanja ponosa Varaždincima i vraćanja ponosa ovom stadionu, gradski projekt uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza a vjerujem kako će projekt usmjeren na razvoj varaždinskog nogometa podržati i gospodarstvo kako bi se okrenuli od prošlosti koja nas opterećuje. Novi klub opterećen je negativnim imidžem i veliko je nepovjerenje građana, ali ovo je gradski projekt i tu nema osobnih interesa. Kada građani vide da se radi o ozbiljnom projektu, taj stav će se promijeniti. Budućnost ovog sporta moramo graditi na onom najboljem što smo imali, na varaždinskoj školi nogometa. Dakako, seniorska ekipa mora biti „lokomotiva“ i uzor mladim ljudima -rekao je varaždinski gradonačelnik.
Konferenciji su uz brojne predstavnike medija nazočili i Alan Košić, zamjenik župana Varaždinske županije, Nenad Horvatić, predsjednik ŽNS Varaždin, Ivan Novak - glavni tajnik ŽNS Varaždin, Rade Herceg - trener seniora NK Varaždin ŠN, Robert Težački - trener mlađih uzrasnih kategorija u NK Varaždin ŠN, Ratko Špirelja - predsjednik NK Varaždin ŠN i Ivan Slunjski – tajnik NK Varaždin ŠN.
- Ovih dana, netko od ljudi involviranih u projekt obavit će razgovor s prvom ekipom koja igra u 3. ligi. Također, ove subote je prvi sastanak Gorana Labaša, voditelja škole nogometa s djecom i njihovim roditeljima – rekao je varaždinski gradonačelnik dodavši kako u ovom trenutku nedostaje direktor kluba koji će komercijalizirati stadion.
Svi želimo dobro nogometu i sve ćemo učiniti kako bi dobili „perjanicu“ ovog sporta u našem gradu, rekao je Ivan Novak, predstavnik ŽNS-a središta Sjever.