07. kolovoz 2020. | Autor: ddretar

Novi most na Starom gradu

U petak završavaju radovi na postavljanju novog pješačkog drvenog mosta na bedemu Starog grada Varaždina pa će ta poznata varaždinska turistička atrakcija biti ponovo dostupna posjetiteljima.

Kada se vidjelo koliko je dotrajao,  nije bilo moguće obnoviti  stari most pa smo odlučili napraviti potpuno novi,  ali isto onakav kakav je bio postavljen 2003. godine, sada od kvalitetnijeg drveta. Sada će, uvjeravaju nas, most trajati puno duže, bit će sigurniji a rekao bi i ljepši za brojne posjetitelje. – izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok koji s odmora prati tijek radova na Starom gradu.

Novi most na bedemu je izrađen od crnogorice-ariševine i impregniran je lazurom.  Zadovoljava sve sigurnosne zahtjeve budući da je rekonstruiran po postojećem  projektu i zadržani su metalni dijelovi konstrukcije. Vrijednost radova je oko 80.000, kn brutto. Nabava je provedena pozivom na dostavu ponuda na tri društva, te je odabrana najpovoljnija poduzeća Vlašić DN usluge d.o.o. .

Most će već od sutra biti otvoren za posjetitelje, no zbog višekratnog bojanja bit će na jedan dan ponovo zatvoren slijedeći tjedan. U sklopu radova i u istoj cijeni, dogovoreno je da se zaštiti i impregnira posebnim premazom most na ulaznoj, poznatoj „lančanoj“ kuli Starog grada Varaždina.