09. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Novi hibridni travnjak NK Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, u četvrtak je nazočio predaji na korištenje novog hibridnog travnjaka NK Varaždina.

Riječ je o najvećem ulaganju ikada u NK Varaždin, a projekt je realiziran putem natječaja Hrvatskog nogometnog saveza za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka, s ciljem poboljšanja kvalitete uvjeta igranja nogometa.

„Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija, budući da je uređen prema UEFA licenci. Nogomet je najpopularniji i najmasovniji sport i vjerujem da će upravo na ovom travnjaku stasati neki novi reprezentativci. U sklopu projekta je i teren za mali nogomet. Vjerujem da je budućnost kluba zajamčena.“ – kazao je gradonačelnik Bosilj.

Gradonačelnik je pozvao sve Varaždince da u subotu podrže NK Varaždin u 4. Kolu 2 HNL Lige protiv Kustošije u prvoj utakmici na novom hibridnom terenu.

Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih Hrvatski nogometni savez financira dopremu i ugradnju hibridnog travnjaka u iznosu od 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK "Varaždin" osigurali su ostatak od 1, 8 milijuna kuna za pripremu terena nogometnog igrališta za postavljanje umjetne trave.